El silenci, l'eix conductor del menjador escolar




A poc a poc, però amb peu ferm, sabent on volem arribar, sabent quin silenci volem escoltar, el de cadascú. 

Sent conscients que les llavors sempre creixen si les reguem i les nodrim, hem posat en marxa aquesta proposta. I les llavors van creixent acompanyades amb aquestes aigües i nutrients:

· Meditacions per als cursos infantil. Treballem  7 minuts en dies alterns amb la intenció que els nostres infants estiguin TRANQUILS I ATENTS COM UNA GRANOTA.

.Cada divendres un dels nostres infants és triat Rei del Silenci, mitjançant un joc i amanit amb una cançó.

.Amb Primària, ho treballem amb unes dinàmiques i tallers de 15 minuts de duració, per conèixer el silenci i el so.

· Per lligar -ho, hem generat la comissió “EN ESCOLTA”, creada per 20 delegats que voluntàriament han volgut participar, els nostres infants seran els encarregats de fer el traspàs de la informació del procés que anem fent. El proper dimarts faran el primer taller amb una experta en contaminació acústica que ens guiarà en aquesta nova empresa, que amb tanta il·lusió estem duent a terme. També contarem amb un semàfor que instal.lem en el menjador per donar suport a la nostra tasca. Tot això participant i englobat al projecte "Sssplau" de l'Agenda 21 Escolar

· I els més grans de casa nostra es troben cada divendres a integrant en moviment. Un espai per a l'expressió i la integració de les emocions potenciant l'escolta, la cura, el benestar i una mirada respectuosa i amorosa cap a un mateix i cap als altres. A partir  del moviment, la música, l'ús creatiu i metafòric de la paraula i l'expressió (contes, poemes, dibuix...) i el joc amb la proposta de la Biodansa com a fil conductor.  Un conjunt d'elements que des d'una intervenció de diàleg permanent permeten crear estratègies lúdiques que potencien la integració ment, cos i emoció amb un procés vivencial alhora cognitiu, emocional i corporal.




Comentaris

Entrades populars d'aquest blog